Ahoj všichni,

dnes přicházíme s prvním receptem, který si můžou připravit i lidé stravující se podle bezlepkové diety. Vsadíme se, že až budete jíst tyhle sušenky, zapomenete na to, že jsou bezlepkové ;) Místo mouky totiž použijeme černé fazole. Tento recept je taky možné připravit jako brownies na plech. 

Ingredience:
250 g černých fazolí (buď uvařených nebo z plechovky), 10 g kakaa, 40 g ovesných vloček (existují i bezlepkové:), 130 g hořké čokolády, 3 lžíce medu (lze taky použít různé sirupy - vždy okolo 75g), 2 lžíce cukru, 60 ml oleje, 1/2 lžičky pečicího prášku, vanilkový extrakt, špetka soli

Příprava je velmi jednoduchá, pokud máte elektrický mixér. Všechny suroviny kromě čokolády v něm rozmixujte, potom přidejte na kostičky nasekanou čokoládu a je to! Buď rozdělte na cookies a pečte cca 12 minut na 175 °C nebo na plech jako brownies cca 15-18 minut. 
Lze připravit i bez elektrického mixéru, chce to však trochu víc odhodlání. 


Hello there!
We are pleased to introduce you our first gluten free recipe. We know there are a lot of you, who cannot digest gluten and this recipe will definitely make you forgot about it! We will use black beans instead of flour. You can make it also as brownies. 

Ingredients:
250 g of black beans (canned of boiled), 10 g of cocoa, 40 g of quick/rolled oats (we know, that you can buy gluten free as well:), 130 g dark chocolate, 3 tablespoons of honey (or some sweet syrup - always use 75 g), 2 tablespoons of sugar, 60 ml oil, 1/2 teaspoon of baking powder, vanilla extract, pinch of salt

To prepare those cookies is very easy, if you have a blender. Just blend all the ingredients (except chocolate). After the mixture is very smooth, add the chopped chocolate and this is it! Either make cookies and bake them ca. 12 minutes at 175°C or just pour the mixture on baking tray and bake it for ca. 15-18 minutes as brownies. 
It is possible to prepare it without the blender as well, but it just requires bigger effort.